Studio Six Digital

iPrecisionMic02QirraSound Technologies Europe AB har köpt 50% av företaget Studio Six Digital i USA. Studio Six Digital har tagit fram en serie produkter som gör det möjligt att genomföra professionella ljudmätningar med hjälp av en iPhone eller iPad. Vinnova har nyligen beslutat att bevilja en projektansökan där denna produktplattform skall vidareutvecklas så att generella sensorer med ICP (eller IEPE) kan anslutas samt även trådlösa enheter. Detta ger stora möjligheter att på ett enkelt sätt genomföra professionella ljudmätningar enligt standard.

Studio Six Digital Spring 2016 Newsletter

Typiska produkter

AudioTools

iphone5 menu

AudioTools är den professionella plattformen för ljudmätningar som ger dig en omfattande uppsättning verktyg på din iOS-mobil. Perfekt för A/V-Techs, FOH, inspelningstekniker, akustiker, hemmabioinstallatörer, och personer som älskar Pro Audio.

Uppgradera AudioTools med iAudioInterface2 eller iTestMic, för att förvandla din mobil till ett professionellt audio test- och mätsystem.

App Store Badge white2

iTestMic

iTestMic är det mest kostnadseffektiva sättet att få en kalibrerad SPL-mätare, RTA, FFT-analysator och mycket mer. Anslut den till din iPhone, iPod touch eller iPad för att få ett mobilt och professionellt test- och mätsystem. (2600 + moms).

iTestMicAndSPLAnvänd den för hemmabio, konsertljud, SPL-tester eller annat ljudarbete.

NU FINNS DEN ÄVEN FöR LIGHTNING! 

iPrecisionMic

iPrecisionMic är det senaste tillskottet till Studio Six Digitals familj av akustiska mätteknikprodukter. Anslut den till din iOS-enhet som kör AudioTools och omedelbart kan du ha en Typ-1-certifierad ljudnivåmätare och analysstor för en mycket lägre kostnad än klassiska produkter.

iPrecisionMic02 Perfekt för övervakning av buller och ljudundersökningar, akustiskt analysarbete och även som en högkvalitativ  professionell mikrofon som uppfyller standard. Finns både med och utan ett ”Type 1 Calibration Certificate”.  Startpris 12600 + moms.

iAudioInterface2

FullSizeRender

iAudioInterface2 har både iOS Lightning samt USB Audio anslutningar och kablar. Det professionella ljudgränssnittet för iOS-enheter har tagits fram för att enkelt kunna arbeta med AudioTools. Fantommatning är inkluderad för att driva mikrofoningången, balanserad linjeingång och utgång, digital ljudutgång, internt batteri, och laddning för iOS-enheten.

Traffic Light rev2Nu är den här. Den moderna ljudmätmetoden som gör att du har koll på ljudnivåer till rimliga kostnader. Appen som kan ge dig Grönt Ljus!

Har du som arrangör koll på ljudnivåer och verkligen vet att man inte spelar för högt på diskotek, konserter, teatrar och andra tillställningar? Det är arrangören som har det legala ansvaret för att besökarna inte exponeras för höga ljudnivåer! Men hur mäter du ljudnivåer på ett bra sätt?

Eftersom en riktig ljudnivåmätare med mikrofon kostar mycket pengar och en akustiker kostar ännu mer blir det sällan eller aldrig mätt på det sätt som det står i SP:s dokument och lagen kräver. På konserten är det i praktiken vanligt att ljudteknikern mäter ljudnivån vid mixerbordet med en ”billig enhet” vilket är direkt felaktigt. Både ”platsen” och ”noggrannheten” är fel.

För att kunna göra en ”riktig” mätning som verkligen blir av har vi gjort en APP som tillsammans med en godkänd mätmikrofon blir en enhet som mäter rätt till rimliga kostnader.

QirraSound Technologies Europe AB har tillsammans med bolaget Studio Six Digital tagit fram en APP där du kan mäta med en iPhone/iPad på ett professionellt sätt, allt enligt SP:s direktiv. Den består av en iPhone/iPad samt en professionell extern mikrofon med egen A/D-omvandlare (telefonens egen mikrofon går inte att använda för mätning eftersom den inte är tillräckligt bra) Med iPad:en vid mixerbordet och mikrofonen placerad närmast högtalaren (via t.ex. en XLR-kabel) där personer kan befinna sig, blir det en korrekt mätning efter konstens alla regler. SP:s dokument beskriver detta.

Ett komplett system för att hantera ovanstående kostar från ca 2600 SEK (+ moms) och inkluderar en professionell datainsamling med en typgodkänd mikrofon som passar till iPhone/iPad (Lightning) samt programvara.

Youtube videos angående produkterna:

https://youtu.be/sXbqI2eo6OA

SPL Graph

 

SPL Pro

Transfer Function

Smaart Spectrum