Utah Shakespeare Festival

Shakespeare Utah 1QIRRA SOUND levererar ljudsystemet till UTAH SHAKESPEARE FESTIVAL

QirraSound Technologies Europe AB levererar de svenskbyggda högtalarna till UTAH SHAKESPEARE FESTIVAL i USA. Leveransen av ytterligare ett system skall ske i juli. Just nu använder man de USA-bygga högtalarsystemen. All produktion har nyligen flyttats till Sverige och sammansättningen sker i Nässjö. USA hanterar försäljning och marknadsföring för USA och Kanada men samarbetar även strategisk med QirraSound Technologies Europe AB i Sverige. QirraSound Technologies Europe AB i Sverige skall öven leverera ett system till Kina under juli.

– Kvalitetsljud är avgörande för att lyckas med liveframträdanden oavsett typ. När en konsert som den som Utah Shakespeare Festival producerar där pjäser med levande eller inspelad musik och en mångfald av framföranden förstoras problemet och lämnar arrangörer med den närmast omöjliga uppgiften att välja en ljudanläggning som kommer att leverera på alla sittplatser. Vid alltför många tillfällen lyckas inte ljudsystem uppfylla förväntningarna och hämmar ofta prestanda för artisterna på grund av bristen på tydlighet och kontroll.

Tack vare dess kontinuerliga tillväxt och framgång genom åren, har Utah Shakespeare Festival genomfört ett antal expansionsprojekt. Under detta arbete har befattningshavare i festivalen deltagit i en demonstration organiserad av Qirra Sound; kristallklar ljudkvalitet, kraftfullt ljud och en jämn fördelning av ljudet över ett stort utrymme levererades med en bråkdel av den hårdvara som finns i konventionella system.

”Vi är mycket glada att vara en del av 2014 Utah Shakespeare Festival.” säger Dr Alan Boyer, Qirra Sounds VD i USA. ”Med sina utomhusföreställningar med både musik och talade ord, är Utah Shakespeare Festival en perfekt grogrund för Qirra Sounds högtalare där vi kan visa den mångsidighet som QirraSound innebär. De flesta högtalare kan endast hantera en begränsad del av ändamål eller musikstilar. Eftersom våra ingenjörer har skapat en naturtrogen ljudåtergivning med unika spridningsegenskaper har vi funnit att våra högtalare tillåter konserter som Utah Shakespeare Festival att erbjuda perfekt tydlighet i ljudet för både musik och tal på alla sittplatser”.

Utah Shakespeare Festival verkställande direktör, R. Scott Phillips, tillägger, ”The Greenshow har åtnjutit ökad framgång genom åren och blir en attraktion i sig. Med den ökande folkmassan har behövet av en jämn fördelning av kvalitetsljud varit en verklig utmaning. Qirra Sounds högtalare ger oss det vi söker i avseende ljudfördelningen även så långt bort som 200 meter från scen”.

För mer information avseende Utah Shakespeare Festival, besök hemsidan http://www.bard.org