Pro-Audio

Plaza concert web 1QirraSound kommer från audiofilbranschen. Vi har dock utvecklat högtalarna så att vi kan leverera kompletta system inom Pro-Audio, både inom- och utomhus. Prestanda är så omtumlande att många har svårt att tro på det. En demo bevisar dock att det är möjligt.

QirraSound representerar ett paradigmskifte inom ljud. Det finns inte någon grupp, ljudexpert, professor eller sångare som inte konfirmerat detta. Det är ett så stort steg att man inte kan förklara det utan det måste upplevas. QirraSound bryter många tidigare ”sanningar” inom ljud varför även ljudexperter ofta kliar sig i huvudet och undrar hur vi lyckats med detta?!

Det är vanligt att vi behöver installera en faktor 10 färre högtalare än med klassisk teknologi. Det låter för bra för att vara sant men tester bevisar påståendet.
Odin II b2 no background smallNågra områden som påverkas radikalt med QirraSound är:
– Ljudet sprider sig i lokalen, överallt, trots ett litet antal högtalare.
– Man upplever inget ”högtalarljud” som river en i ansiktet. Det känns som om högtalarna inte finns utan artister bara blev ”starkare” ljudmässigt.
– Man får större frihet på scen och artisterna hör varandra mycket bättre. Detta blev speciellt tydligt när tex Ted Keegan (Fantomen på Operan) och hans team sjöng tillsammans i Las Vegas. De var tre personer som sjöng och interakterade, även med publiken. De var tagna och förvånade över den stora skillnaden mot klassiska ljudsystem.
– Taluppfattbarheten är enorm och även personer med hörselnedsättningar kan plötsligt uppfatta vad som sjungs och sägs.
– Även om ljudet är ganska starkt upplever man ingen smärta eller ”trötthet i öronen”. Vi har genomfört många tester och kan redovisa resultat vid behov. Osmond Hearing Foundation i USA arbetar med detta område och Justin Osmond som har en genetisk hörselskada kunde plötsligt höra saker han aldrig hört förut.
– Behovet av monitorhögtalare minskar radikalt. Dessutom kan vi placera QirraSound bakom aktörerna utan klassiska rundgångsproblem. Vi har visat att man i många applikationer kan sitta precis framför högtalaren utan att det blir rundgång.
– Man kan samtala med ”grannen” utan att störas av ljudet från högtalarna.
– QirraSound kan hantera alla typer av musik eller ljud med samma system. Vi har framgångsrikt testat med modern elektronisk musik med extremt bra resultat. I flera fall berättade man att andra ljudsystem gått sönder efter att man kört tester med dessa ”digital signaler”.
– Många uppspelningar (som tex en CD eller DVD) får plötsligt en ny dimension och man hör ljud som inte kunde uppfattas förut.

Concert web 1Vi har genomfört många demonstrationer både i USA och i Sverige. Vi har ett gediget material som dokumenterar de utmärkta resultat som uppnås trots att få högtalare används.

Vi har även visat att man framgångsrikt kan ”lägga till” några QirraSound-högtalare till befintligt system och snabbt och smidigt förbättra taluppfattbarheten. Detta har testats i samband med A/B-tester. Det bästa ljudet erhålls dock när enbart QirraSound används men som en ”snabblösning” kan en ”parallellkörning” vara aktuell. Det ger tydliga och bra resultat direkt.

Church Sweden 1Kontakta oss för en demo i din applikation.