Partners

Alljudteknik web 0Qirra Sound Technologies Europe AB har ett antal partners där samarbete sker avseende kurser, produkter och konsultverksamhet. Nedanstående lista utgör en kort version av de viktigaste företagen och organisationerna:

Kurser och produkter tillsammans med alljudteknik: www.alljudteknik.se
Alljudteknik är en samarbetsportal för teknikföretag. Företagsgruppen kan erbjuda experthjälp inom: ljud, ljus, bild, akustik, piano, styrteknik, ljudmöbler och rådgivning. Vi kan arbeta som konsult och/eller leverantör. Vi har tillgång till mätutrustning för de flesta områden inom ljud och vibrationer och vår kompetens kring dessa mätningar är internationellt erkänt som mycket hög. Se hemsidan för mer information.

MSW Elektronik och Teknik AB: www.mswab.se
Ljudet du inte hittar hos din radiohandlare! MSW Elektronik & Teknik AB är ett företag beläget i småländska Vimmerby. Vi jobbar för allas trivsel. Vi vill mildra höga störande oljud på caféer, restauranger, bostäder, arbetsplatser. Ljudet används mer än någonting annat och är otroligt viktigt för att samhället ska fungera. Inom säkerhet är de allra flesta larm försedda med sirén och eller högtalare. Långfilmer skulle vara som stumfilmer utan pianoackompanjemang, och hur kul vore det ens med ackompanjemang. Musiken skulle inte finnas och man skulle inte förstå vad dom sa på TV om det inte textades. Tyvärr lever många så idag. Det är enkelt att förklara hur det är att vara blind. Blunda och försök gå en bit. Men hur det är att leva med nedsatt eller skadad hörsel? Har du tänkt på det? En större del än vad du tror har problem med hörseln på något sätt. Tinnitus är en vanlig skada som gör att det är ansträngande att höra vissa toner. Mp3-spelare med alldeles för hög volym är en orsak att försämrad hörsel kryper ner i åldrarna. En annan orsak är att ljudnivån är alldeles för hög på dagis, i skola och hemma i bostaden. Genom att bereda skolor, arbetsplatser, hem och caféer med ljudabsorbenter som tar bort en del av efterklangen kan vi hjälpa er att sänka ljudnivåerna utan att för den delen sänka ljudet på ljudkällan. Låt barnen leka och stoja! Vi kan en del om ljud och tillsammans med våra leverantörer kan vi mycket mer. Tveka inte att fråga. Har vi inte svaret försöker vi att ta fram det åt dig.

Lars Bergh logoLjudombudsmannen: Vi samarbetar kring ljud och tystare miljöer. Många restauranger och andra miljöer bullrar för mycket. Det saknas ofta kvalitet i ljudet som spelas upp och kvantitet dominerar. Kombinationen kan vara förödande för personer med hörselproblem men även andra kan störas. Vi arbetar gemensamt för att förbättra bland annat dessa miljöer. lars@ljudombudsmannen.se Telefon 070 488 3200

VILAX möbler med akustiska egenskaper för restauranger etc. : www.vilax.eu
VILAX logo_gron
VILAX i Staffanstorp har en serie designade möbler där man har integrerat akustiska egenskaper samt ljud. Dessa lämpar sig väl för restauranger, hotell, kontor, skolor eller offentliga lokaler där man även söker goda ljudmiljöer, utöver sittvänliga, slitstarka  och fina möbler. VILAX har ett tydligt mål att ta ett holistiskt grepp på dessa miljöer som ofta har en dålig ljud- och akustikmiljö som ställer till det extra mycket för personer med hörselnedsättningar.  Deras tillverkning omfattar även större delen av framtagningen av Qirra Sound högtalarlådor samt slutmontering. Samarbetet är strategiskt och givande för samtliga deltagande team.

ÅVANPÅ logoVILAX konferens- och eventcenter ÅvanpÅ (www.åvanpå.se ) är en bra miljö för demonstrationer av ovanstående koncept. Välkommen!

Voxbox logo MLjudmöbler och dylik utrustning: www.voxbox.se
Du kan hitta en mängd fina möbler som även kan tillverkas enligt era specifikationer. Kontakta oss gärna för mer information.