Om grundarna i USA

Thomas L. Lagö , Ph.D, Chief Scientist och CTO i Sverige/USA samt styrelseordförande i Sverige

Dr Thomas Lagö är globalt renommerad i de internationella kretsarna inom ljud -och vibrationsvärldens vetenskapliga organisationer. Dr Lagö har ”4” post-doktorsexamina i olika vetenskapliga discipliner och hjälper organisationer som NASA, Rolls Royce, ABB, Volvo, SAAB, Scania, Boeing, Atlas Copco, TATA, indiska marinen, och många andra världsledande organisationer. Dr Thomas Lagö har genomfört paradigmskiftande tekniker runt om i världen och presenterar avancerade kurser på dessa företag för att hjälpa dem att lösa problem rörande applikationer inom akustisk, ljud, och vibrationer.

Dr Thomas Lagö har mer än 35 års industriell erfarenhet och har arbetat för företag inklusive Hewlett – Packard (idag Agilent Technologies). Dr Thomas Lagö är en kreativ, entusiastisk, högpresterande verkställande person med enastående prestanda som bygger på en gedigen utbildning. Han är tidigare VD och forskningschef för ett ledande försäljningsbolag i USA inom Ljud & Vibrationer som omsatte $9,000,000. Hans positoner avspeglar en enastående karriär och framsteg inom olika högteknologiska företag, däribland europeisk produktlinjechef för Hewlett Packards Dynamic Signal Analyzer produkter, såväl som multifunktionella ansvarsområden inklusive försäljning och marknadsföring, strategisk planering, teknik, men även ekonomisk planering och ledarskap.

Dr Thomas Lagö har en stor praktisk och industriell erfarenhet. Lagö undervisar i ljud-och vibrationskurser samt metoder för att minska ljud och vibrationer på internationell basis och han har gett kurser för många internationella universitet och expertgrupper. Hans praktiska erfarenhet är omfattande och han är mycket praktiskt orienterad trots hans grundliga teoretiska utbildning och erfarenhet. Hans lösningar och kurser har hjälpt många grupper att förbättra sin miljö och lösa utmanande problem utan att det kostat stora summor pengar.

Dr Thomas Lagö har blivit en BINDT Fellow, (British Institute för oförstörande provning) och han är den industrielle ordföranden för ISCM – The International Society for Condition Monitoring. Lagö är också involverad i ett antal andra vetenskapliga organisationer som IIAV, Internationella Institutet för Akustik och Vibrationer och har också varit aktiv som styrelseledamot för (nuvarande och tidigare): SEM – IMAC (Society for Experimental Mechanics), SAE (Society för Automotive Engineering, NVH), ICSV (Internationella Konferensen för Ljud och Vibrationer), SVIB (Scandinavian Vibration Society). Han är också medlem i AES (Audio Engineering Society) och deltar i flera standardiseringsgrupper för ljud i konserthallar, biografer och högtalarsystem.

Dr Thomas Lagö är författare till mer än 300 vetenskapliga artiklar. Han har skrivit flera kapitel i internationella läroböcker och har mer än 25 patent/patentansökningar och har fått flera utmärkelser.

Alan Boyer , Ph.D , MBA , LTCL , ALCM, (RIP, 2019)

Dr Alan Boyer är född i England och tog examen från Sheffield University i musik, psykologi, och utbildning. Hans examina är i Business Management och han har många diplom och certifieringar inom olika industrigrenar. Dr Boyer har också en licentiatexamen från Trinity College of Music och en Associate-examen från London College of Music.

Dr Boyers karriär inom ljud och vibrationer spänner över nästan trettio år. Han har varit vice VD för försäljning och marknadsföring, samt verksamhetschef för ett ledande företag inom instrumentering för ljud- och vibrationsapplikationer. Han har också ägt sitt eget internationella företag och under sin karriär har han fått många kontrakt med organisationer. Dr Boyer är också en skicklig musiker och uppträdde redan som tonårig som trumpetvirtuos och professionell musiker. Kombinationen av många år som musiker, soecialist inom akustik/vibration, verkställande, och entreprenör ger Qirra Sound Technologies och enastående chans till framgång i de tre målmarknaderna: Industriella applikationer, Pro-Audio samt Audiofiler. Han är medförfattare till flera vetenskapligt granskade uppsatser och artiklar inom akustik och vibrationer som har presenterats vid internationella konferenser på hög nivå och i ledande publikationer.

År 1998, efter utvecklingen av Larson Davis, Inc. European Office, flyttade Boyer till USA för att gå med i företagets team. En av hans viktigaste projekt var bildandet av en strategisk allians mellan ledande internationella företag inom ljud och vibrationer. Denna framgångsrika allians drog stor internationell uppmärksamhet och började förändra det sätt som samarbetsrelationer bildades och hanterades i branschen.

Andra framgångsrikt ledda projekt omfattar ljudsystem för flygplatserna i London Heathrow, Gatwick och Stansted. Han har även levererat test-och mätsystem till Land Rover, Honda, Toyota, Rolls Royce, Jaguar Cars, Lotus Cars, Ford Motor Company, Vauxhall (GM), och andra. Boyer har också genomfört projekt avseende ISO 9002 (för det europeiska kontoret) och ISO 9001 för huvudkontoret i USA. Dr Boyer har genomfört och övervakat projekt i relation till produktkataloger, datablad, instruktionsböcker konstruktionsritningar där hans bakgrund inom utbildning, instruktionspsykologi och försäljning/marknadsföring varit centrala.

Dr Boyer är mycket eftertraktad som konsult på många affärsområden och tycker om att arbeta med nystartade företag och ägare till affärssystem för hemmaverksamhet. Hans erfarenhet och förmåga från undervisning, presentationsteknik och att tala inför publik är extremt viktiga och hans förmåga att presentera komplext material i kombination med sin engelska humor gör det möjligt för honom att undervisa på ett mycket effektivt sätt. Boyers konsultverksamhet har inkluderat olika företag i USA och Europa (både etablerade och nystartade) i olika branscher som näringsfysiologi, nanoteknik, kosmetika, akustik och vibrationer men även andra områden.

Under 2006 fick Dr Boyer det nationella priset för humaniora av Provos Kulturråd för tjänster inom konst i Utah och i hela USA. Dr Boyer sitter med i en rad företagsstyrelser inom näringslivet och musik/konst. Som VD för QirraSound Technologies LLC ger Dr Boyer viktiga ledaregenskaper och höga nivåer av framgång och kompetens till organisationen, både i USA och det svenska teamet.