ChefDance Park City

ChefDance PC 4ChefDance i Park City arrangeras av Mimi Kim och hennes man Kenny Griswold under Sundance Film Festival. Under fem dagar får en mästerkock per kväll laga en 5-rätters middag till besökarna. Detta är ett utsålt evenemang med besökare från hela USA.

Vi hanterar ljudet under ChefDance som är en del av Sundance Film Festival (Robert Redford äger Sundance) i Park City, Utah, USA. Qirra Sound testas fullt ut under dessa dagar. Lokalen är svår men vi använder bara fyra högtalare till ”middagslokalen” (3 senaste året) och 2 till ”disco-delen”. Det räcker mer än väl!l Nedan är några exempel på vad vi hanterat under ChefDance:

  • ChefDance PC 6DJ med modern elektronisk musik: Jimmy Chunga, en internationell DJ blev väldigt överraskad av ljudkvaliteten. Hans musik har fått en helt ny dimension, säger han. Denna elektronisk musik är väldigt krävande. (http://jimmychunga.com/Chungaland/Home.html)
  • Toppartister i USA och vinnare av stora musiktävlingar som tex American Idol sjunger. Lara Johnston är ett exempel.
  • Karaoke: När vi skulle avsluta detta event vid 02:00 på morgonen hade vi mer än 50 personer som stod i kö och ville sjunga. De älskade ljudkvaliteten och hur lätt det var att sjunga och höra sig själv och musiken.
  • Rapper (Matisyahu, etc.) med flera artister. ALLA var så imponerad trots sin bakgrund så ”hakan föll” på flera av dem. För första gången kunde man höra vad rapparna sjunger (inte nödvändigtvis bra). Denna tydlighet och ”ljudnärvaro” är extrem i ett Qirra Sound system och de som var på dansgolvet i Park City kunde prata med varandra och samtidigt höra vad som sjöngs och sades.

ChefDance PC 2Det Qirra Sound ljudsystem som vi använde bestod enbart av 2x Odin och 1 Thor II (subwoofer). Trots detta var ljudet jämnt fördelad i hela danslokalen som också kombinerades med en bar. Många toppartister uppträdde.

Qirra Sound har ansvarat för ljudsystemet de senaste två ChefDance-eventen i samband med Sundance Film Festival i Park City Utah.

För mer information när det gäller ChefDance, besök hemsidan: http://chefdance.com

ChefDance Mimi 2Innan ChefDance-middagarna drar igång bjuder Mimi och Kenny Griswold in en utvald grupp till deras stuga i Park City (Utah) för en kick-off fest med karaoke, god mat, vin och drinkar (ca 100 personer). Qirra Sound hanterar ljudsystemet för det här eventet också. Mimi och Kenny bor i Los Angeles, Kalifornien.