Blues och Rock

John Payne (ASIA) and Raiding The Rock Vault i Las Vegas

John Payne 2 LRJohn Payne är en stor artist och uppträder idag på LVH i Las Vegas. Han har engagerat ett antal stora rockartister och hans show har utsetts till ”Best in Vegas”.LVH är Elvis Presleys ”gamla hotell” och John har Elvis lounge och de uppträder i den konsertdel som Elvis brukade använda. Det har varit svårt att få ljudet att bli jämnt i lokalen, nå ut på sidorna samt bli rätt under balkongerna. Vid ett test med Qirra Sound (enbart 2 högtalare) fick hela lokalen ett extremt jämnt ljud. Ljudteknikerna gick omkring med ljudnivåmätare och hade svårt att förstå hur ”detta gick till”. Bilden till höger visar John Payne i ett av sina framträdanden under showen. Han har ett stort ljudintresse varför Thomas Lagö och John Payne spenderar en del tid tillsammans då Thomas är i Las Vegas.

Vill du veta mer om showen, besök: http://www.raidingtherockvault.com

Sävsjö Blues 1Blueskväll i Sävsjö

Sävsjö ligger på höglandet i södra Sverige. Qirra Sound testades när en Bluesgrupp uppträdde. Ett system bestående av 2x Odin och 2x Baldur plus 1x Thor II (subwoofer) användes. Besökare sade att det var det bästa ljudet de någonsin hade hört. Qirra Sound har fått ”tackbrev” från artisterna. De hade inte heller upplevt bättre ljud och älskade att spela med Qirra Sound! Det unika är att spridningen i lokalen är mycket jämn även ljudtrycksmässigt och det är inte jobbigt att stå framför högtalarna.

 

Series 6

Vi gjorde ett Qirra Sound test med ett ungt rockband (www.Series6.net) i Houston, Texas, USA, sommaren 2012. Med sina högtalare och 115 dB var det omöjligt att vara i rummet utan hörselskydd. Med högtalare från Qirra Sound var det härligt och inga problem alls trots samma ljudnivåer (egentligen ca 3 dB mer) och man kunde ”känna ljudet” extremt bra men det gjorde inte ont öronen. De var chockade över skillnaden. Alla kunde höra varandra bättre och deras gitarrist var tagen över hur väl han kunde höra vad/hur han spelade.

SeriesSix

 

 

 

 

Rock City Hultsfred

Vi gjorde en demo på Rock City i Hultsfred och gjorde samtidigt ett AB-test med deras befintliga ljudsystem. Utmärkt resultat! Qirra Sound gav ett jämnt och enhetligt ljud med stor tydlighet och man kunde plötsligt höra instrument som inte kunde urskiljas med deras system.

Modern Electronic Music

House Music och den nya elektroniska musiken är extremt krävande. I tester utförda med en DJ och musikexpert (17 år) i Utah testades alla dessa nya musikstilar. Han hävdade att resultatet var chockerande bra. Alla hans tidigare tester hade varit förvrängda och oftast förstört högtalarna. Testet kunde utföras med extrem tydlighet och inga brända högtalare. Han var chockad över vad som kunde hanteras.